تفاوت یادگیری بزرگسالان و خردسالان
تفاوت یادگیری بزرگسالان و خردسالان
در مورد تفاوت یادگیری در کودکان با افراد بزرگسال از لحاظ نیازها، تواناییها، انگیزهها و روشهای آموزش به آنها،بحثهای نظری بسیاری شده است. کودکان معمولاً شنوندگانی هستند که تنها اسیربیرون یعنی اسیر انگیزههای بیرونی یا از بیرون تعیینشدهی یادگیری هستند. آنها یک «برنامهی آموزشی معین» را در مدارس دنبال میکنند و فرایند آموزش به کودکان تدریجی و مداوم است. دنیای آنها «دنیای اطلاعات» است. برخلاف کودکان، بزرگسالان اسیر انگیزههای بیرونی نیستند و انگیزههای درونی دارند. فرایند آموزش تکمیلی به آنها منقطع است. بزرگسالان میخواهند «آنچه را خودشان دوست دارند» به آنها آموزش داده شود و دنیای آنها عمل است. فلچر و روک نیز همین مطالب را به صورت زیر تکرار میکنند: کودکان نمونههای نخستین هستند (مثل مادهی خامی که اشکال بعدی روی آنها بنا میشود)، یا میتوان گفت که نوع ارثی یا سنخ ارثی، یعنی نوع بالقوه هستند و هنوز به فعل در نیامدهاند. امّا بزرگسالان نوع یا سنخ پدیداری هستند یعنی نوعی که ایجاد یا پایدار شده است.
بزرگسالان باتجربهای که دارند میتواند مطالبی را با سرعت 200 کلمه در دقیقه بخواند به جای تک تک کلمات معنی مطلب را در حافظه کوتاه مدت خود نگه میدارد نه لغات را به تفکیک و فقط لب مطلب و جان کلام را به قسمت حافظه درازمدت میسپارد. حجم اطلاعات و قسمتهایی که میتواند در قسمت حافظه کوتاه مدت و درازمدت جذب و نگهداری شود بستگی به اطلاعات موجود یادگیرنده دارد. هر چه دامنه معلومات، تجربیات و محفوظات یادگیرنده وسیعتر باشد و به موضوع موردیادگیری مرتبط گردد اطلاعات تازه بهتر و آسانتر میتواند جذب و در حافظه نگهداری شود. اگر فرد نظیر مطلب مورد یادگیری را به عنوان اصولی کاملاً درک شده در مغز داشته باشد مطلب مورد مطالعه یادگیری را بهعنوان اصولی کاملاً درک شده در مغز داشته باشد مطلب تازه راحت تر و زودتر قابل تطبیق و نگهداری، هم در حافظه کوتاه مدت و هم در حافظه درازمدت میباشد تا این که مجبور باشد ابتدا به ساکن هر ریزهکاری را در حافظه نگهداری نماید
روند فکریبزرگسالان چون در اثر گذشت زمان و تجارب بدست آمده اند تغییر آنها به سختی امکان پذیر است. اطلاعات و دانش که مخالف با تجارب گذشته باشد بزرگسالان به سختی معلومات تازه را می پذیرند و روی تجارب خود خط بطلان می کشند (نیاز سنجی صورت پذیرد) آنچه که به آن ها آموزش داده شود رابطه نزدیک با زندگی روزمره آن ها داشته باشد.
منابع
http://fasihi91.persianblog.ir/page/8#
asrehjadid.ir